Staňte se našimi fanoušky na:

Džem z višní a jahod 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Višně i jahody na džem by měly být dostatečně vyzrálé, ale ne nahnilé. Jahody i višně dobře omyjeme na sítu nebo v cedníku a zbavíme stopek. Jahody překrojíme na polovinu a višně odpeckujeme. Připravené ovoce vložíme do kastrolu, přiklopíme a rychle uvedeme do varu. Občas zamícháme, aby se ovoce stejnoměrně prohřívalo. Odklopené pak na větším ohni za občasného míchání vaříme, až se alespoň třetina šťávy odpaří. Jak se voda postupně odpařuje a džem zahušťuje, dáváme větší pozor, aby se ovoce nepřichytilo ke dnu. Po odpaření potřebného množství tekutiny přidáme po částech krystalový cukr (nebo dle návodu na sáčku Želírovací ovocný cukr Dr. Oetker) a dovaříme. Po dovaření džemem ihned plníme připravené čisté a pokud možno nahřáté sklenice o obsahu 200 ml, které pevně uzavřeme víčky. Sklenice vložíme na 20 minut do horké vody a při teplotě cca 85°C sterilizujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!