Staňte se našimi fanoušky na:

Malinový sirup

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maliny vložíme do cedníku, propláchneme je studenou vodou a necháme dobře okapat. Promícháme se 100 g cukru, rozmačkáme a vložíme do čisté kameninové nebo skleněné nádoby. Nádobu zakryjeme a dáme na 1-2 dny do chladu. Maliny několikrát za den promícháme. Pak je přendáme do cedníku s čistou gázou a necháme prokapat. Čistou šťávu opatrně přelijeme do kastrolu, rychle svaříme a sbíráme pěnu. Nakone přidáme cukr, a když se rozpustí, sundáme z ohně a necháme vychladnout. Pokud se nám zdá šťáva málo výrazná, můžeme přidat trochu kyseliny citronové. Hotovou šťávu nalijeme do čistých lahví a dokonale uzavřeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |16. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
planeta |30. dubna 2013
zajímavé Odpovědět
JanaB |25. dubna 2013
Vyzkouším, jenom co budou maliny zralé. Odpovědět
Uzzi1 |25. dubna 2013
až uzrají, jdu na to Odpovědět
jitu3ka|27. dubna 2013
taky tak Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!