Staňte se našimi fanoušky na:

Dva naše recepty na bramborového "Macka"

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Macek podle maminky - knedlík plněný špenátem 1 kg předem vařených zchladlých brambor, 300g hrubé mouky, 100g strouhanky, 1 vejce, 200g ang. slaniny (může být i špek), 2 střední cibule, 500g čerstvého listového špenátu, 5 stroužků česneku, sůl, mletý černý pepř, 4 vejce Slaninu nakrájíme na kostičky, osmažíme na pánvi a přidáme nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přidáme odstopkovaný špenát a podusíme. Pak přidáme lisovaný česnek, sůl, pepř, vejce a za stálého míchání necháme srazit (POZOR se solí, slanina je slaná až dost!). Náplň necháme vychladnout. Zvlášť nastrouháme na jemném struhadle brambory, přidáme hrubou mouku a část strouhanky, vejce a sůl. Zaděláme těsto (pokud je řídké, přidáme strouhanku) a rozdělíme na 2 díly. Každý rozválíme do obdélníku, naplníme polovinou zchladlé špenátové míchanice a pevně zavineme. Připravené knedlíky - Macky - zabalíme do utěrky, okraje převážeme provázkem a dáme do vroucí vody, vaříme asi 15 minut. Macek podle prababičky - bramborové placky s rohlíkem a škvarky 800g brambor, 1 rohlík, 200g polohrubé mouky, 60g škvarků, mletý pepř, sůl, sádlo na opékání Oloupané syrové brambory nastrouháme, opepříme, osolíme, promícháme s kostičkami rohlíku, moukou a drobně nakrájenými škvarky. Těsto pak nabíráme na lžíci a v rozpáleném sádle rozmačkáme do tvaru placičky, po obou stranách opečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!