Staňte se našimi fanoušky na:

Dušené srnčí se špeclemi

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PEČENĚ Maso osolíme a opepříme, prudce je v pekáči opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, aby se uzavřelo. Cibuli a zeleninu nakrájíme nahrubo, přidáme k masu a opečeme dohněda. Přimícháme rajčatový protlak a koření, poprášíme moukou, znovu promícháme a opékáme asi 2 minuty. Opakovaně přiléváme asi 1/3 vína a vždy necháme odpařit, přilijeme vývar. Pekáč s masem dáme do trouby vyhřáté na 180°C, dusíme a pečeme asi 1,5 hodiny - maso několikrát obrátíme, pak vyndáme z omáčky, tu přecedíme přes síto do hrnce a přivedeme k varu. Pokud by byla omáčka příliš řídká, znovu odpaříme do zhoustnutí. Přimícháme zakysanou smetanu a podle potřeby osolíme a opepříme. Pečeni nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou, přidáme brokolici a brusinky, a k pečeni si dáme špecle. ŠPECLE Do mísy dáme 400g hladké mouky, přidáme 4 vejce, 2 žloutky, osolíme a ochutíme strouhaným muškátem. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto a vytlokáme ho rukou, až se tvoří vzduchové bubliny. Těsto pak protlačujeme speciálním lisem přímo do vroucí osolené vody. Vaříme 1-2 minuty a špecle vyndáme děrovanou sběračkou, zchladíme je ledovou vodou a necháme okapat, pak prohřejeme na rozehřátém másle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!