Staňte se našimi fanoušky na:

Dušená krkovička

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme v hlubokém hrnci. 2) Do výpeku z krkovičky dáme opéct na kolečka nakrájenou klobásu chorizo. Poté, co vyndáme z hrnce, dáme do výpeku cibuli na kostičky. Smažíme ji asi 5 minut, pak k ní dáme opět chorizo, česnek na plátky nebo drcený - jak chceme, olivy, papriku, balsamicový ocet, passatu, cukr, bobkový list a oregano. Opékáme asi 2 minuty. 3) Poté vrátíme maso, přidáme rajčata v konzervě, vývar, sůl a pepř a dusíme asi 1 a půl hodiny. Odklopené vaříme ještě asi 30 minut. 4) Podáváme s grilovanými rajčaty posypané petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |4. března 2016
super Odpovědět
sonizna |17. června 2014
A ještě jeden tip: maso po vytažení z lednice necháme stát aspoň 15 minut v pokojové teplotě, než s ním začneme pracovat. Odpovědět
sonizna |17. června 2014
Dlouhé dušení se vyplatí, maso je pak krásně křehké. Odpovědět
sonizna |17. června 2014
Podávat můžeme s chlebem, bramborem či rýží. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!