Staňte se našimi fanoušky na:

Dunajky s rebarborou - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

K nakrájenému máslu přidáme cukr a žloutky, vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh a polovinu vmícháme do žloutkové pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho vmícháme karob a mléko. Do pekáčku s vyšším okrajem dáme pečící papír a rozetřeme nejdřív světlé těsto a na něj těsto s karobem. Rebarboru, nakrájenou na šířku pekáčku, položíme na těsto asi 1 cm od sebe. Pečeme asi 40 minut na 160°C, necháme vychladnout. Bílou čokoládu rozpustíme, rozetřeme na povrch vychladlého moučníku a necháme ztuhnout. Pak rozetřeme rozpuštěnou tmavou čokoládu a než ztuhne, uděláme na ní vidličkou vlnky. Necháme zatuhnout a pak nakrájíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!