Staňte se našimi fanoušky na:

Dukátové buchtičky

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z kvasnic, trochy cukru a vlažného mléka vytvoříme kvásek. Smícháme mouku, cukr, tuk, sůl, vejce a mléko, přidáme vzešlý kvásek a zaděláme hladké těsto až se nelepí, které přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Z vykynulého vyválíme silnější plát a rozkrájíme na čtverečky a vkládáme do silněji vymaštěného pekáče. Každou buchtIčkuu ze všech stran potřeme rozehřátým tukem, aby se k sobě neslepily a plný pekáč nechámeještě cca 15 minut kynout. Potom je pokapeme zbylým tukem a dáme péct do předehřáté trouby do zlatova. Uvaříme krém z pudinku a po mírném ochlazení vmícháme žloutky a (pro dospělé) rum.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!