Staňte se našimi fanoušky na:

Dorty s hotovým korpusem

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

ČOKOLÁDOVÝ 1 tmavý dortový piškotový korpus; 250g ušlehané smetany, 125g mléčné čokolády, 125g hořké čokolády, 3 vanilk. cukry, 1/4 l mléka, 20g pudinkového prášku podle chuti, 80ml cukrového sirupu, trocha čokoládového likéru; 2dl smetany 33%, 60g nasekaných pražených mandlí, čokohoblinky Čtvrtinu mléka smícháme s pudinkem, zbytek osladíme vanilkovým cukrem, přivedeme k varu, vmícháme do něj rozmíchaný pudinkový prášek a několik minut za stálého míchání povaříme, až směs zhoustne. Pudink odstavíme z ohně a necháme za stálého míchání vychladnout. Mléčnou a hořkou čokoládu nakrájíme na kousky, rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme do vychladlého pudinku. Na konec vmícháme po částech šlehačku a necháme vychladit. Korpus rozkrojíme na 2 pláty. Spodní plát dáme do rozevírací dortové formy a pokapeme polovinou sirupu a trochou likéru. Pak na korpus nandáme 2/3 vychlazeného krému a zakryjeme vrchním dílem korpusu. Ten pokropíme zbytkem sirupu, potřeme zbytkem čokokrému a dort necháme do druhého dne v lednici ztuhnout. Vychlazený vyndáme z formy a na povrchu a po stranách potřeme dort šlehačkou, strany navíc obalíme mandlemi a vršek dozdobíme kopečky šlehačky a čokoládovými hoblinkami. TVAROHOVÝ S OVOCEM 1 kulatý světlý piškotový korpus ∅23cm; 600g malin čerstvých nebo mražených, 1/2kg měkkého tvarohu, 1/2l smetany 33%, 150g cukru, 3 vejce, 4 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžíce limetkové šťávy, 10 plátků želatiny; 200g malin a borůvek, 150g tmavě růžového marcipánu, moučkový cukr na vál, 120ml smetany 33%, hořká a bílá čokoládová poleva V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme limetkovou šťávu a rozšlehaný tvaroh. Želatinu namočíme asi na 10 minut do studené vody a necháme ji nabobtnat. Pomerančovou šťávu zahřejeme a za stálého míchání do ní přidáme nabobtnalou želatinu, necháme jí úplně rozpustit (NEVAŘIT!) a vmícháme do tvarohového krému. Maliny jemně rozmačkáme vidličkou nebo lžící (NEMIXUJEME!) a vmícháme do krému. Na konec do krému lehce vmícháme šlehačku a bílkový sníh. Marcipán rozválíme na pocukrovaném válu, na obdélníkový plát, seřízneme ho na šířku, jako je výška formy. Formičkami do něj vtlačíme ozdobné ornamenty a marcipánovým plátem vyložíme boky dortové formy. Dortový korpus rozřízneme podélně na 2 pláty a spodní vmáčkneme na dno dortové formy. Rozetřeme na něj 2/3 připraveného krému a posypeme asi 100g malin. Náplň zakryjeme druhým piškotovým plátem a rozetřeme na něj zbylou třetinu krému. Dort uložíme asi na 3 hodiny do chladničky a necháme ztuhnout. Obě čokoládové polevy rozehřejeme, každou zvlášť rozetřeme na rovnou podložku (nejlépe skleněnou desku) a necháme ztuhnout. Pak kovovou stěrkou seškrábneme do hoblinek. Na ztuhlý dort nastříkáme nejdřív cukrářským sáčkem šlehačku, pak na něj rozdělíme hoblinky a po obvodu dortu posadíme maliny a borůvky (místo borůvek může být jiné tmavé ovoce - ostružiny).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!