Staňte se našimi fanoušky na:

Dortík z jahod a sušenek

Autor receptu: Peťule.m (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 45 min.
+ 4 hodiny chlazení

Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
228× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Sušenky rozdrťte pomocí válečku a jemnou drť a smíchejte s měkkým máslem. Vnitřek dortové formy vyplňte alobalem a vypracovanou směsí a poté nechte v chladničce vychladit.
  2. V troše vody (v kastrůlku nebo v mističce) nechte nabobtnat želatinu, asi po 10 minutách ji buď na plotně, nebo v mikrovlnce zahřejte a rozpusťte (nesmí se vařit!).
  3. Zvlášť ušlehejte měkký tvaroh s citronovou šťávou a polovinou cukru, zašlehejte do něj větší část vlažné želatiny a pak co možná nejrychleji pevnou šlehačku (ušlehaná sladká smetana).
  4. Zbytek želatiny rozmixujte s očištěnými jahodami (jen si pár kousků odložte na ozdobu) a zbylým cukrem. Do vychlazené sušenkové skořepiny ve formě nalijte nejprve bílou tvarohovou náplň, pak přilijte jahodovou a druhým koncem lžíce či vařečky vše zlehka promíchejte. Docílíte tak nejen na povrchu, ale i na řezu efektního červenobílého mramorování.
  5. Povrch náplně uhlaďte a dort nechte alespoň čtyři hodiny v chladu ztuhnout. Před podáváním jej ozdobte šlehačkou dochucenou cukrem a čerstvými jahodami.

Něco navíc:

Pokud se vyžíváte v dekoracích, vyberte pár pěkných jahod, ponechte jim kalich i stopku, namočte je v rozehřáté bílé čokoládě a ozdobte několika linkami tmavé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |19. řijna 2013
určitě vyzkouším! Odpovědět
M* |11. řijna 2013
1*** Odpovědět
Lenny |15. srpna 2013
super Odpovědět
Lucie Dubská |2. srpna 2013
mnamm Odpovědět
moniskaaa |16. července 2013
mnamka Odpovědět
piskotka |11. července 2013
krásný Odpovědět
dree |20. června 2013
těžší ale dobrý Odpovědět
svatava.adamova |19. června 2013
nádhera Odpovědět
macik |4. června 2013
Skusím Odpovědět
martinnatr |4. června 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!