Staňte se našimi fanoušky na:

Dortík z jahod a sušenek

Autor receptu: Peťule.m (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 45 min.
+ 4 hodiny chlazení

Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
223× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Sušenky rozdrťte pomocí válečku a jemnou drť a smíchejte s měkkým máslem. Vnitřek dortové formy vyplňte alobalem a vypracovanou směsí a poté nechte v chladničce vychladit.
  2. V troše vody (v kastrůlku nebo v mističce) nechte nabobtnat želatinu, asi po 10 minutách ji buď na plotně, nebo v mikrovlnce zahřejte a rozpusťte (nesmí se vařit!).
  3. Zvlášť ušlehejte měkký tvaroh s citronovou šťávou a polovinou cukru, zašlehejte do něj větší část vlažné želatiny a pak co možná nejrychleji pevnou šlehačku (ušlehaná sladká smetana).
  4. Zbytek želatiny rozmixujte s očištěnými jahodami (jen si pár kousků odložte na ozdobu) a zbylým cukrem. Do vychlazené sušenkové skořepiny ve formě nalijte nejprve bílou tvarohovou náplň, pak přilijte jahodovou a druhým koncem lžíce či vařečky vše zlehka promíchejte. Docílíte tak nejen na povrchu, ale i na řezu efektního červenobílého mramorování.
  5. Povrch náplně uhlaďte a dort nechte alespoň čtyři hodiny v chladu ztuhnout. Před podáváním jej ozdobte šlehačkou dochucenou cukrem a čerstvými jahodami.

Něco navíc:

Pokud se vyžíváte v dekoracích, vyberte pár pěkných jahod, ponechte jim kalich i stopku, namočte je v rozehřáté bílé čokoládě a ozdobte několika linkami tmavé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Makitka |29. prosince 2014
moc krásný Odpovědět
sonizna |24. září 2014
Jahody se hodí na přípravu šťáv, sirupů, marmelád či zavařenin. Odpovědět
mochomůrka |2. července 2014
vypadá úžasně Odpovědět
sonizna |6. května 2014
Vypadá úžasně, určitě se o něho pokusím... Odpovědět
yuzum |16. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Proxi |14. ledna 2014
Vypadá krásně :-) Odpovědět
ladislava.jankovska |12. ledna 2014
Vyzkoušela jsem a je to senzačka. Odpovědět
ladislava.jankovska |8. ledna 2014
Úžasný moučník, právě se hodí recept, udělám si ho k narozeninám a budu mít co nabídnout. Nejúžasnější je to, že se nemusí péci a je krásný. Odpovědět
Luciasekba |21. listopadu 2013
nádhera Odpovědět
Peggy89 |18. listopadu 2013
vypadá moc dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!