Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí rajská omáčka z čerstvých rajčat

Autor receptu: planeta (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
50× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Na másle zpěníme cibulku a vložíme koření - bobkový list, nové koření , celý pepř a cukr- který necháme lehce zkaramelizovat.
  2. Potom přidáme nakrájená čerstvá rajčata a přilijeme vývar z hovězího masa a dobře promícháme,
  3. Přidáme ostrý kečup (není podmínkou, jde to i bez něj), občas mícháme aby se omáčka nepřichytila a vaříme asi 30 minut, dokud nejsou rajčata uvařená a oddělená od slupky.
  4. Podle chuti osolíme,nebo osladíme.
  5. Hladkou mouku rozmícháme s vodou na jemnou řídkou kaši, kterou přidáme k rozvařeným rajčatům a ještě 10 - 15 min za občasného míchání povaříme.
  6. Nakonec přidáme špetku drceného tymiánu, poté omáčku propasírujeme přes cedítko.
  7. Můžeme přidat ,ale již bez vaření, 3 lžíce šlehačky na zjemnění

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sarka.novotna.355 |24. listopadu 2014
zajímavé :) Odpovědět
Konato |24. dubna 2014
To mám moc rád. Odpovědět
Lucinka34 |5. listopadu 2013
ukládám :-) Odpovědět
Šuldeska |28. září 2013
Ta bude moc dobrá. Odpovědět
E- |20. září 2013
like Odpovědět
-3 |18. srpna 2013
máme rádi Odpovědět
pes |17. srpna 2013
máma mi ji včera dělala Odpovědět
pes |17. srpna 2013
tu miluji Odpovědět
i |17. července 2013
dobrá klasika Odpovědět
macik |4. června 2013
zkusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!