Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí kvásek

Autor receptu: lucahal (77 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do zavařovací sklenice dáme 100 ml mouky dávám od nás z mlýna chlebovou napůl s celozrnou. Přidáme tolik vody aby vznikla hustší kaše. Přiklopíme potravinářskou folií a zaděláme gumičkou. Dáme na světlé místo kde je nad 25 st ale pod 31 stupňů. Necháme odležet do druhého dne. Začnou se tvořit bublinky, kvásek nabývá na objemu a voní kysele. Pokud ne necháme ještě den odležet, pokud ano celý postup zopakujeme ještě dvakrát. Poté odebereme několik lžic kvásku do nové sklenice stejně přiklopíme a schováme do lednice kde nám vydrží do příště a oživíme ho stejným způsobem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

eliska.staubertova |17. července 2013
zkusim ukladam Odpovědět
Márč |6. července 2013
To se hodí, ukládám...:-) Odpovědět
wieruska |28. června 2013
chtěla bych zkusit Odpovědět
Bohu |26. června 2013
ukládám Odpovědět
PF*13 |26. června 2013
zajímavá fotka Odpovědět
macik |25. června 2013
zkusím Odpovědět
Yvajs |25. června 2013
ano ihned zadělám.díky moc Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!