Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí hamburger s hranolkama

Autor receptu: SimoneckaC (281 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ROZPIS NA 6 HAMBURGERŮ BULKY ---------- 2 hrnky hladké mouky 250 ml vody 0,5 lžičky cukru 1 lžička soli 1 sáček sušeného droždí 6 plátků sýru Gouda papír na pečení Mouku smícháme s droždím, solí a cukrem, přilijeme vlažnou vodu a vypracujeme těsto, necháme pod utěrkou 1 hodinu kynout Vytvarujeme 6 bochánků, které klademe na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Na každý bochánek položíme plátek sýra. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 20-25 minut. MASO -------- 1 kg hovězího mletého masa 2 lžičky francouzké hořčice sůl pepř Vše smícháme a necháme odležet v lednici aspoň hodinu. Pak vytvarujeme 6 hamburgerů, které z obou stran osmažíme na sucho na steakové pánvi a pak dáme do trouby na 170 °C cca na 15 minut. Cca 5 minut před koncem pečení dáme rozpéct na každý hamburger plátek sýra. DRESING ------------- 1 velký kelímek bílého jogurtu 3 - 4 stroužky česneku sůl Česnek oloupeme a prolisujeme do jogurtu, osolíme a promícháme. HRANOLKY --------------- brambory olej sůl Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Připravíme je buď v troubě a nebo na oleji na pánvi. KOMPLETACE ------------------ Nakrájíme si cibuli, okurky a rajčata na plátky. Bulky rozřízneme, vnitřní stranou je dáme na steakovou pánev a ohřejeme. Obě půlky bulek pomažeme dresingem. Na spodní polovinu bulky nejdříve položíme maso zapečené se sýrem, pak salát, rajče, cibuli, okurky a vrchní díl bulky. Zbytek dresingu použijeme k hranolkům.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |31. řijna 2014
Děkuji :-) Odpovědět
Annett |30. řijna 2014
také dělávám 1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!