Staňte se našimi fanoušky na:

Dobré lívance z podmáslí

Autor receptu: aimynka (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vše necháme zteplat na pokojovou teplotu. Utřeme s cukrem. Jakmile směs zřídne na kašičku přidáme lžíci mouky a trošku podmáslí. Kvásek necháme vyběhnout. Smícháme se zbytkem podmáslí, mouky, špetkou soli a vejcem. Dáme do trouby na 35 - 40 stupňů nechyt vykynout. Pak smažíme na středním stupni na pánvi s troškou tuku z obou stran. Po usmažení ještě teplé posypeme skořicovým cukrem. Dále můžeme podávat dle libosti. P.S.: Nerada smažím ve vrstvě tuku, proto si kápnu doprostřet pánve a silikonovou štětkou rozetřu po pánvi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

maruskaji |4. června 2013
Ukládám. Odpovědět
cheimi|17. února 2015
taky se dají smažit na octu-mám vyzkoušeno-nejsou mastný-jen ocet se musí nechat vypsrkat Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!