Staňte se našimi fanoušky na:

Divoké masíčko pečené se zeleninou na černém pivě s bramborovými koblihami

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, okořeníme a pořádně je pokropíme olejem. Přidáme trochu čerstvého tymiánu, dobře promícháme a v uzavřené nádobě dáme do lednice do druhého dne odležet. Nesolíme! Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi na mírném ohni ji necháme trochu seškvařit. Zvýšíme teplotu a přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a dozlatova ji osmažíme. Dále přidáme mrkev, petržel a celer nakrájené na větší kostky a ve smažení pokračujeme. Posypeme cukrem a necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme nakrájený česnek na kolečka a po chvíli i žampiony. Zeleninku orestujeme a až na závěr osolíme směsí soli a vegety a okořeníme mletým pepřem a novým kořením . Nyní přendáme zeleninový základ do zapékací mísy. Odležené maso poprášíme hladkou moukou a na sádle prudce opečeme, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Maso přidáme k zeleninovému základu a zalijeme černým pivem. Přidáme bylinky - tymián, oregáno, petrželku a libeček. Mísu zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 150 ° C na 2 hodiny. Pak pokličku odkryjeme a necháme na 150 ° C další cca 2 hodiny, každou půl hodinu promícháme. Ke konci kontrolujeme maso a když je měkké, zvýšíme teplotu a necháme zredukovat šťávu. Možná se Vám to zdá příliš zdlouhavé, ale dušením při nízké teplotě se chutě krásně propojí, masíčko je měkké a zelenina nerozvařená :-) Dokud se nám maso dusí, vypracujeme si těsto na bramborové koblihy. Uděláme je následovně : Do vlažného mléka přidáme kvasnice a špetku cukru a necháme vzejít kvásek. Do misky si prosejeme mouku, přidáme nastrouhané, uvařené brambory, olej, sůl, kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout v teplíčku asi 1 hodinu. Vykynuté těsto vyválíme a přeložíme tak, jako když se dělají škvarkové pagáče. Přikryjeme a necháme 30 minut kynout. Můžeme, ale nemusíme zopakovat. Potom těsto vyválíme na hrubší plát, cca 1 - 1,5 cm a vykrajujeme z něj kolečka, která potřeme vajíčkem. Když je masíčko hotové, šťáva vyredukovaná asi na polovinu, vyjmeme ho z trouby a necháme trochu vychladnout. Bramborové koblihy potřeme vespod olivovým olejem a ukládáme je na masíčko. Povrch koblížků ještě posypeme sezamovým semínkem a dáme péct do horké trouby na 250 ° C. Po pěti minutách zmírníme teplotu na 220 ° C a pečeme ještě dalších pět minut, aby byly měkoučké s krásnou křupavou kůrkou. Ještě horké je dáme na stůl a na nahřáté talíře nakládáme masíčko na zelenince spolu s bramborovými koblihy. Jsou výbornou přílohou k tomuto jídlu, mnohem lepší, nežli cokoliv jiného. Pečené spolu s masíčkem a zeleninkou je to prostě mňamka. Přeji Vám dobrou chuť ! Tip : Pokud neseženete divočinu a přesto byste chtěli tento recept vyzkoušet, velmi slabou náhražkou je použití kvalitního ořechu z hovězí kližky z mladého kusu.... Poznámka : Ingredience na bramborové koblihy zde nejsou uvedeny, jsou předmětem mého jiného receptu - bramborové koblihy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Daninka |31. července 2013
vyzkouším Odpovědět
renda9 |31. července 2013
super Odpovědět
Lenny |15. června 2013
lákavé k vyzkoušení Odpovědět
DAMI |13. června 2013
super 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!