Staňte se našimi fanoušky na:

Divočák podle mojí kolegyně

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Začneme přípravou marinády Vezmeme máslo, rozpustíme je a přidáme do něj citronovou kůru, citronovou šťávu, sójovou omáčku, bazalku, česnek, mletý černý pepř, sůl a vegetu. Masíčko omyjeme, osušíme, odblaníme, nařežeme a naklepeme. Potřeme je ochuceným máslem a v uzavřené nádobě necháme v chladničce do druhého dne marinovat. Další den si nachystáme větší pekáč. Na jeho dno dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Na ni položíme marinované masíčko. Zalijeme trochou masového vývaru a zbylou marinádou, přidáme veškeré další koření mimo Zaziky. Pekáč dáme do předehřáté trouby péct. Přikryté pečeme při 180 C asi 3/4 hodiny, záleží podle typu trouby. Nyní masíčko na chvíli odkryjeme. Nezapomínáme pilně podlévat, abychom masíčko nepřipálili. Dokud se masíčko peče, očistíme si jablíčka, která nakrájíme na kolečka a vykrojíme do středu asi do 1 1/2 cm díry. Když už je masíčko skoro měkké, poklademe na něj jablíčková kolečka, ve kterých jsme středové díry pořádně zaplnili švestkovými povidly. Masíčko necháme ještě chvíli péct a nakonec nahoru jemně nastrouháme sýr. Jako přílohu jsem udělala klasické vařené brambůrky a salátek. Příprava salátu: Cibuli nakrájíme na jemná půlkolečka a okurku nastrouháme a osolíme. Hlávkový salát a rajče nakrájíme na malé kousky a smícháme dohromady. Zalijeme bílým jogurtem, zakysanou smetanou a dochutíme kořením Zaziky. Tip : Pokud nemáme divočinu, vzdáleně ji můžeme nahradit falešnou svíčkovou... Přeji Vám dobrou chuť. :-)))

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

renda9 |31. července 2013
1**** Odpovědět
Jan |25. června 2013
Je to nádhera, ukládám a vyzkouším. Marcelko, klidně přijeď nebo já přijedu a vyzkoušíš // nejen masíčko //. ?-))) Odpovědět
-1 |24. června 2013
dobrý tip Odpovědět
Márč |23. června 2013
Úžasný recept, těším se na chvíli, kdy mi někdo připraví tak skvělou romantickou večeři....ukládám...:-))) Odpovědět
Arabela |23. června 2013
Davide, je to skutečně mňamka, nebudete litovat . Kolegyni vzkaz vyřídím, ale klidně ji můžete napsat sám... :-))) Odpovědět
david.kruml.1 |22. června 2013
tak já divočáka mám a už se nemůžu dočkat až tento nádherný recept vyzkouším. Arabelo díky a vy prosím poděkujte za mě vaší kolegyni Odpovědět
Arabela |22. června 2013
Zděničko, proč sháníš divočáka, - máš přece doma manžela, jistě je dost divoký ! Odpovědět
tepito |22. června 2013
jen ten divočák mi chybí... Odpovědět
zdenkai |22. června 2013
ale kde sehnat divočáka?..recept vynikající Odpovědět
Victor |22. června 2013
Vinikající1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!