Staňte se našimi fanoušky na:

Cuketová buchta.

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pekáček s vyšším okrajem 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Omytou cuketu oškrábeme, vydlabeme semeník a nastrouháme nahrubo. Mouku promícháme s kypřícím práškem. Celá vejce s cukry vyšleháme, zašleháme olej a poté mouku. Vařečkou do hustého těsta vmícháme nastrouhanou cuketu. Těsto rozetřeme do připraveného pekáčku, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 30 minut (dle trouby). Upečenou a prochladlou cuketovou buchtu pocukrujeme a nakrájíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jindriska8 |17. listopadu 2014
Dobrá bude! Odpovědět
JanaB |16. září 2013
vilemina - k vaření a pečení používám pouze mladé cukety. Do moučníků a zelí semeník prsty vyškrábu. Foto s krémem není moje. Já buchtu pouze pocukruji. Odpovědět
vilemina |16. září 2013
Cukety bych pužila spíš mladé (do 25 cm), kterým semeníky netřeba odstraňovat. S kakaem a krémem to je nějaká varianta? Odpovědět
macik |9. června 2013
zkusím Odpovědět
Šuldeska |9. června 2013
Dobré. Odpovědět
T3r3z |5. června 2013
Nejlepší je používat pečící papír :-) Odpovědět
dajul |28. května 2013
vyzkouším Odpovědět
PetaDomca |24. května 2013
mňam taky děláme :) Odpovědět
evahu |24. května 2013
dobrá Odpovědět
lucka9 |24. května 2013
dělám podobně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!