Staňte se našimi fanoušky na:

Comtessa de noir podle Mirky Slavíkové

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
43× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V jedné míse si smícháme všechny sypké suroviny - prosátou mouku, kypřící prášek, skořici, kakao, mandlové lupínky a čokoládu. Ve druhé míse šleháme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, pak postupně přidáváme červené víno a zakysanou smetanu. Zvlášť si ušleháme bílky s krupicovým cukrem do sněhu. Hotový sníh opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme sypkou směs a vymícháme těsto. Nalijeme ho do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

laetti |20. května 2013
paráda, zkusím Odpovědět
Žanetka |17. května 2013
zajímavé :) Odpovědět
pajunc |17. května 2013
krásný recept ... ukládám :) Odpovědět
Dessyna |17. května 2013
No ovšem, vypadá hezky, nepochybuji, že je i dobrá! Odpovědět
monika81v |17. května 2013
mnam Odpovědět
renda9 |17. května 2013
vyzkouším Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
eviti |16. května 2013
určitě upeču - vypadá to pěkně Odpovědět
Márč |16. května 2013
To je mňamka, to vyzkouším...:-) Odpovědět
K.Vladka|28. řijna 2016
to vypada zajimavě .... ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!