Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládovokaramelové potěšení

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu svrchní vrstvy a polevy jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích, viz. výše). Spodní těsto: Předehřejte troubu na 170 °C (plynová trouba stupeň 3). Připravte si čtvercovou formu 20 x 20 cm a vyložte ji alobalem. Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Ve velké míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, máslo a cukr doběla, až získají krémovou konzistenci. Nízkou rychlostí vmíchejte vanilkovou esenci a promíchané suché přísady. Těsto přendejte do připravené formy a tlakem ruky vytvořte rovnoměrnou hladkou vrstvu. Pečte 10-15 minut dozlatova. Svrchní vrstva: Ve středně velkém kastrolku za stálého míchání pozvolna rozpusťte máslo (125 g) a cukr krystal (100 g), zlatý kukuřičný sirup (2 lžičky) a kondenzované mléko (400 g). Přiveďte k varu a 5 minut povařte na co nejmírnějším ohni. Odstavte a nechte chvilku vychladnout. Rozetřete svrchní vrstvu na upečené spodní těsto. Poleva: Pozvolna rozpusťte čokoládu (nahrubo nasekanou hořkou, 250 g) v nádobě s dvojitým, dnem. Nalijte rozpuštěnou čokoládu na svrchní vrstvu a nechte 30 minut tuhnout. Nakrájejte na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Polda |18. řijna 2013
vypadá báječně Odpovědět
Teris19 |7. července 2013
mňam Odpovědět
Sofii |7. června 2013
hm, to vypadá báječně! Odpovědět
Mona22 |31. května 2013
vypadá to dobře :) Odpovědět
Aidel |4. března 2013
ukládám Odpovědět
freya |17. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
liza |8. ledna 2013
krásné Odpovědět
evahu |4. ledna 2013
vypadají dobře, vyzkouším Odpovědět
jana.zubovka|18. listopadu 2013
Mńam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!