Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové zabaglione

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dejte do nádoby s dvojitým dnem žloutky a cukr a na mírném plameni je šlehejte doběla, až získají krémovou konzistenci. Do menší misky nalijte Marsalu. Přidejte kakao a dobře rozmíchejte. Všlehejte žloutkovou směs. Vraťte směs do nádoby s dvojitým dnem a na mírném, ohni nechte 10-15 minut zvolna bublat za stálého míchání, až zhoustne do krémova. Zabaglione by se nemělo vařit! Nechte zchladnout a ještě teplé nalijte do 4 sklenic. Nechte vystydnout na pokojovou teplotu a pak vychlaďte v lednici. Navrch nastrouhejte čokoládu a ozdobte čerstvou malinou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!