Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové mufiny sypané lískovými oříšky

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu vrchu jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích, viz. výše). Mufiny: Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Připravte si 15 košíčků z alobalu nebo papíru. Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném plameni čokoládu. Nechte chvilku vychladnout. Ve středně velké míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, máslo, cukr a kukuřičný sirup doběla, až získají krémovou konzistenci. Postupně přidávejte vejce, každé vždy dobře rozmixujte. Vešlehejte čokoládu a vanilkovou esenci. Nízkou rychlostí vešlehejte postupně suché přísady, které jste dobře promíchali, a kysanou smetanu. Rozdělte rovnoměrně těsto do připravených košíčků, každý naplňte jen do dvou třetin. Pečte na plechu 15-20 minut. Pro kontrolu píchněte do středu těsta špejlí, po vytažení by měla být suchá. Nechte mufiny chladnout v košíčcích 5 minut na drátěné mřížce, pak je vyklopte a nechte vychladnout úplně. Navrch: Každý mufin štědře potřete lískovooříškovou pomazánkou (pokojové teploty, 250 g). Na ni nasypte pár pražených lískových oříšků nebo položte půlku vlašského ořechu a ozdobte čerstvou malinou (čerstvé, 12 kusů).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Aidel |12. února 2017
Vypadají dobře Odpovědět
Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
petr.helman.5|11. února 2017
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!