Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové koláčky pithivier z listového těsta

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Náplň: Prohřejte v malém kastrolku na mírném ohni máslo a cukr, až se cukr rozpustí, ale nezkaramelizuje. Přidejte čokoládu a umíchejte dohladka. Ve středně velké míse smíchejte kakao, mandle a kukuřičný škrob. Přimíchejte čokoládovou směs. Nakonec vmíchejte vejce. Rychle směs propracujte, až je hladká. Nechte odpočinout, ale nedávejte do lednice. Položte listové těsto na pomoučený vál (pracovní plochu). Poprašte moukou a vyválejte obdélník 3 mm tenký. Na vykrájení 16 koleček použijte vykrajovátko o průměru 9 cm. 18 koleček nám poslouží jako spodek koláčků. Na každý dejte do středu 2 lžíce náplně. Potřete ušlehaným vejcem okraje a svrchu při klopte párové kolečko jako víčko. Okraje pevně stiskněte dohromady, aby se koláčky během pečení neotevřely. Předehřejte troubu na 200 °C (plynová trouba stupeň 6). Vyložte dva plechy papírem na pečení. Rozmístěte koláčky na plech ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe. Dejte vychladit do lednice na 15 minut. Potřete svrchu ušlehaným vejcem a tupou stranou nože udělejte ozdobné rýhování ze středu k okrajům. Pečte cca 25-30 minut dozlatova. Přendejte koláčky na drátěnou mřížku a nechte vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!