Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládová pěna s likérem

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čokoládu, máslo a likér dejte do mlékovaru (dvouplášťového) s vroucí vodou, zahřejte a nechte vychladnout. Žloutky s cukrem šlehejte do pěny - asi 10 mnut. Ve velké míse smíchejte čokoládovou omáčku a žloutky s cukrem. Drátěnou metlou na sníh všechno šlehejte až krém zhoustne. V jiné míse ušlehejte z bílků tuhý sníh, až se na něm utvoří špičky. Sníh lehce vmíchejte do čokoládové směsi tak, aby se spojil. Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a také vmíchejte do čokoládové hmoty. Přendejte do 4 malých misek a před podáváním nechte aspoň 3 hodin chladit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!