Staňte se našimi fanoušky na:

Čočka na kyselo recept

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Čočku přebereme, opereme a namočíme na 2 až 4 hodiny do studené vody. V této vodě pak čočku vaříme pod poklicí do měkka. V hrnci připravíme ze sádla, drobně nakrájené cibule a mouky světlou jíšku, podlijeme ji trochu vývarem z čočky nebo z kostí, okořeníme tlučeným bobkovým listem a tymiánem a krátce povaříme. K povařené jíšce pak přidáme uvařenou čočku, okyselíme octem nebo citrónovou šťávou, osolíme, promícháme a ještě chvíli povaříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

beaa |17. května 2013
mnam Odpovědět
giorgio.trantina |5. února 2013
Obrázek je asi jenom ilustrativní .) Odpovědět
Langusta|18. prosince 2012
to vajíčko a párok sú teda fakt veganské... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!