Staňte se našimi fanoušky na:

Čínský salát

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
64× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

V míse rozlámeme nudle z čínské hovězí polévky (lepší je "orientální" příchuť, ale na tu jsem v ČR ještě nenarazila. O to víc se pak musí „orientálně“ dochutit). Přiložené pytlíčky s dochucovadlem schováme na zálivku. Potom nakrájíme zelí na velmi jemné nudličky. Najemno nakrájíme i jarní cibulku (hlavně zelenou část) a nastrouháme na hrubém struhadle mrkev. Do hrnku vysypejte oba pytlíčky z polévky a smíchejte s: 0,5dcl oliv. oleje, 1 lžíce octa 3 lžíce sojové omáčky 2 lžíce worchestrové omáčky 1 lžíce moučk. cukru troška soli Mezitím na pánvi lehce osmahneme mandle spolu se sesamovými semínky (pozor! Ať je nespálíte, trvá to jenom chviličku a semínka doporučuji přidat až později, spálí se, než by se opekly mandle!). Poté omáčku a mandle nalejeme na salát a dobře promícháme. HOTOVO! Pokud se Vám zdá salát "suchší", přidejte trochu olivového oleje, pokud je málo zálivky, tak já od oka přidávám sojovku nebo worchester nebo cukr nebo ocet…podle toho, jak vám to chutná. Většinou se to odvíjí od velikosti zelné hlávky :-)….zálivka by měla být na chuť malinko kyselá a pikantní!!!! Tento recept mám z Chicaga, dělám ho léta k různým příležitostem a vždycky úspěch.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vii |30. června 2014
Záleží, kolik tam nakrouháte zelí. Je toho poměrně velká mísa. Jíme to 2 dny, ale tipla bych si, že 4 velké porce z toho jsou.... Odpovědět
darma |10. června 2014
miluji čínskou kuchyni Odpovědět
Polda |4. května 2014
vypadá dobře, určitě vyzkouším Odpovědět
lukas.piskor |31. řijna 2013
vypadá skvěle Odpovědět
Michele |23. řijna 2013
ukládám :) Odpovědět
Michele |23. řijna 2013
ukládám :) Odpovědět
pes |8. září 2013
asi dobré Odpovědět
vii |8. září 2013
Pro sara: ne ne, ty nudle se tam nalámou suché, přímo z pytlíku... Odpovědět
laetti |20. června 2013
vyzkouším Odpovědět
petra.stefanova.7 |4. června 2013
vypadá dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!