Staňte se našimi fanoušky na:

Cibulačka podle Jamieho Olivera

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1. Máslo, olivový olej, šalvěj a česnek dejte do hrnce se silným dnem na mírný oheň, všechno dobře promíchejte, přidejte všechny cibule, šalotku a pórek. Osolte, opepřete, hrnec zakryjte pokličkou – nechte ji trochu na stranu, aby zůstal pootevřený – a základ padesát minut duste na nejmenším ohni. Cibule by se přitom neměly zbarvit, občas je promíchejte, aby se nepřichytily. Na posledních dvacet minut sundejte pokličku, aby základ zezlátl. Musíte mít trpělivost dusit pomalu, dáte tím polévce neuvěřitelnou chuť a konzistenci. 2. Přidejte vývar, přiveďte k varu a nechte patnáct minut probublat. V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte a pak ji nalijte do ohnivzdorných misek. Chleby nalámejte tak, aby se jimi dala každá miska přikrýt, klidně je do misek zatlačte. Posypte sýrem, pokapejte worcesterskou omáčkou a nakonec na každou misku položte lístky šalvěje smočené v olivovém oleji. Dejte zapéct do trouby, a až bude sýr probublávat, máte hotovo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!