Staňte se našimi fanoušky na:

Chuťovky k pivu strýce Hanuše

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

NAKLÁDANÝ HERMELÍN 1 3 krabičky Hermelínu 2-3 cibule, několik sterilovaných feferonek, 3-4 stroužky česneku, 2-3 bobkové listy, asi 10 zrnek nového koření, několik zrnek pepře, kvalitní olej Hermelíny podélně rozkrojíme ostrým nožem na dvě půlky, každou potřeme na řezu rozdrceným nebo prolisovaným česnekem a půlky k sobě spojíme. Sýry naskládáme do sklenice a proložíme na kolečka nakrájenými oloupanými cibulemi a bobkovými listy. Přidáme feferonky, nové koření a pepř, vše zalijeme olejem tak, aby hermelíny byly úplně ponořené. Sklenici zakryjeme a necháme stát při pokojové teplotě 2 dny. Pak můžeme sníst nebo dát do ledničky. NAKLÁDANÝ HERMELÍN 2 4 hermelíny po 100g, lžíce česnekové pasty, lžička provensálských bylinek, 1 velká cibule, 500ml oleje, 80g oliv, lžička sladké papriky Hermelíny podélně rozřízneme, polovinu koleček posypeme provensálskými bylinkami, zbylá potřeme česnekovou pastou. Cibuli oloupeme, olivy necháme okapat a oboje nakrájíme na kroužky. Sýry s česnekovou pastou obložíme cibulí a olivami, přidáme feferonku. Přiklopíme sýry s provensálským kořením a obě poloviny k sobě mírně přitiskneme. Naplněné sýry navrstvíme do sklenice, posypeme mletou paprikou a zalijeme olejem. Necháme několik dní odležet. CEVICHE - rybí pochoutka 600g filetů bílé ryby, 1 limetka, svazek koriandru, 1 červená chilli paprička, 4 lžíce olivového oleje, lžička soli Vymačkáme šťávu z limetky, koriandr drobně nasekáme, z cjilli papričky odstraníme semínka a nakrájíme ji nadrobno. Rybí filet nakrájíme na kostky cca 2x2 cm. Dáme je do mísy, zakapeme limetkovou šťávou, posypeme nasekaným koriandrem a chilli papričkou a zalijeme olivovým olejem. Rybu necháme v marinádě alespoň 3 hodiny odležet, ale nejlépe přes noc. Těsně před podáváním naložené kousky ryby podle chuti osolíme. Na talíři můžeme ozdobit listy hlávkového salátu nebo nakrájenou zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

najkuchtickalenka |21. dubna 2016
ukladam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!