Staňte se našimi fanoušky na:

Chutney

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky skořice (mleté)
  • 1/2 lžičky zázvoru (mletého)
  • 300 g cibule
  • 200 g hrušek (tvrdších)
  • 400 g jablek (nakyslých)
  • 150 g rozinek
  • 200 g třtinového cukru (hnědého)
  • 250 ml jablečného octa
  • 2 biocitrony
  • 2 stroužky česneku

Pracovní postup:

Oloupaná jablka i hrušky bez jádřinců nakrájejte na drobné kousky. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno, omyté citrony nakrájejte na tenké půlměsíčky. Na plátky nakrájená jablka, hrušky, cibuli a rozinky dejte do kastrolu a zalijte octem. K nim přidejte najemno nakrájený česnek a sůl, pak směs přiveďte k varu a pouvolna vařte asi 20 minut. Přidejte cukr, zázvor, skořici, kurkumu a pozvolna vařte do zhoustnutí asi 30 minut. Přibližně 5 minut před koncem vaření přidejte citrony. Horkou směsí naplňte skleničky a uzavřete víčky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |25. dubna 2014
Rozpis je na 5 skleniček po 200 ml. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!