Staňte se našimi fanoušky na:

Něco o rýži

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

RÝŽE BASMATI - Královna rýží Pěstuje se převážně v Indii a Pákistánu, je dlouhozrnná s lehce oříškovou vůní, po uvaření je pevná a nelepí se. Po sklizni se nechává rok odležet, aby se rozvinula její vůně. Je bezlepková a má oproti ostatním druhům rýží méně kalorií. JASMÍNOVÁ RÝŽE Pěstuje se hlavně v Thajsku a Číně, při vaření voní po jasmínových květech, je to její přirozená vůně, není nijak dochucená. Po uvaření má lepivou strukturu, je bezlepková a má vliv na snižování cholesterolu LEPKAVÁ RÝŽE Pěstuje se a používá se hlavně v Thajsku, je krátkozrnná, buclatá a má vyšší obsah škrobu. Po uvaření má velmi lepkavou až kašovitou strukturu, je vhodná jako příloha k omáčkám nebo do sladkých pokrmů. Tento druh rýže není vhodný k vaření v elektrických pařácích. RÝŽE NA SUSHI Je kulatoznná, po uvaření lepí a je ideální pro přípravu rolek. Po uvaření je nutné rýži dochutit octem, cukrem a solí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!