Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňský jablečný koláč

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku s práškem prosijeme na vál, přidáme změklé máslo, moučkový cukr, žloutky, zvlhčíme mlékem a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme je na polovinu a rozválíme na 2 pláty velikosti menšího plechu. Jeden plát přendáme na plech, propícháme vidličkou a dáme krátce zapéct (asi 10 minut) Jablka bez jádřinců nakrájíme na kousky, dáme do kastrolu, podlijeme trochou horké vody, přidáme pískový cukr a podusíme téměř na kaši. Do prochladlých jablek vmícháme skořicový cukr a pudinkový prášek. Náplň rozetřeme na zapečené těsto, zakryjeme druhým plátem těsta, propícháme ho vidličkou a pečeme cca 40 minut na 180°C - dozlatova. Hotový nakrájíme na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |20. řijna 2014
Jablek máme, že nevíme co s nima - tak už víme :-). Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!