Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňská rolka ve slanině

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozložené maso zakryjeme mikrotenem a rozklepeme na tenký plát, opepříme, osolíme a potřeme hořčicí. Na střed položíme klobásy a plát srolujeme do rolády, tu obalíme plátky slaniny a zavážeme provázkem. Roládu dáme do pekáčku s nahrubo nakrájenou cibulí, podlijeme 100 ml vývaru, zakryjeme alobalem a pečeme 90 minut na 160°C. Pak sundáme alobal a dopečeme ještě 30 minut na 170°C, podle potřeby podléváme vývarem. Šťávu slijeme, smícháme s pivem, přivedeme k varu a zalijeme záklechtkou (mouka rozšlehaná s vodou). Na mírném ohni šťávu za stálého míchání 10 minut převaříme. Hotovou rolku nakrájíme na plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

bobzbrd|20. ledna 2015
Přidávám vaječnou míchanici,okurku a slaninu dávám dovnitř Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!