Staňte se našimi fanoušky na:

Chlapský sendvič s domácí majonézou

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ČESNEKOVÝ ŠPENÁT Na 1 vrstvu sendviče je potřeba asi 50g čerstvého špenátu, 1 menší stroužek česneku, olej, sůl a pepř. Na troše oleje orestujte jemně naskaný česnek a přidejte špenát. Ten nechte spařit a dochuťte solí a pepřem. GRILOVANÁ CIBULKA Na jednu vrstvu na klasický sendvič potřebujeme asi 1/2 cibule. Nakrájíme jí na plátky a orestujeme ji na oleji dozlatova. SMAŽENÝ SÝR Nachstejte si do misek hladkou mouku, rozšlehaná vajíčka a strouhanku, ve všech třech surovinách plátek sýra 2x obalte a usmažte ho z obou stran ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. SLANINOVÉ CHIPSY Na pánvi rozehřejte asi 2 lžíce oleje a na ten položte plátky slaniny. Nechte z obou stran opéct dozlatova. Pozor na to, aby se chipsy nepřesmažily - lámaly by se. PEČIVO Můžeme zvolit jakékoliv pečivo - světlý nebo tmavý chléb či toastový chléb, může být i celozrnný. Pokud byste narazili na americký sendvičový chléb, neváhejte ani chvíli - to je velká dobrota! MAJONÉZA 2 žloutky pokojové teploty, 150ml kvalitního oleje, 1-2 lžíce plnotučné hořčice, šťáva z 1/2 citronu, sůl a čerstvě mletý pepř Žloutky dáme do mísy a vyšleháme do vysoké pěny. Pak začneme za stálého šlehání tenkým pramínkem lít olej a trochu citronové šťávy. Šlehejte, dokud nebude mít majonéza požadovanou hustotu i barvu. Hotovou majonézu dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem. MEGASENDVIČ 1. vrstva - listový salát, anglická slanina, rajčata, čedar 2. vrstva - listový salát, slaninové chipsy, grilovaná cibulka 3. vrstva - česnekový špenát, smažený sýr, majonéza, jalapeňos, anglická slanina Mezi jednotlivé vrstvy dáváme plátek chleba nebo jiného pečiva.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!