Staňte se našimi fanoušky na:

Český štrůdl

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájejte na tenké plátky (nestrouhejte !!) Těsto vyválejte, rozložte po těstě jablka a posypte skořicovým cukrem. Zabalte, okraje ohrňte a dejte na plech s pečícím papírem. Pečte asi 45 minut na 220°C, dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

W-W |29. srpna 2014
potrefená husa zakejhá,že děvčata...Renka.Ki-jako byste bránila vlastní recept... Odpovědět
Sůl nad zlato |29. srpna 2014
Poznámka v závorce "nestrouhat!!" má svůj účel. To je tak, když si někdo přečte jen ingredience a na recept se ani nepodívá. Hlavně že může kritizovat. Odpovědět
Rena.KI |28. srpna 2014
Tak tuhle kuchařku bych z lenosti rozhodně nepodezírala - stačí si prohlédnout její další recepty. A pokud je jablko nakrájené na plátky nemusí se strouhanka přidávat, to se týká především štrůdlu s nastrouhanými jablky. Rozinky vůbec být nemusí, já je například nejím ani ve štrůdlu ani ve vánočce. Takže Benedikte .... ha, ha! Odpovědět
B. |27. srpna 2014
haha,toto není český štrůdl,ale štrůdl líné kuchařky...těsto se musí posypat strouhankou,aby přebytečná šťáva z jablek měla kam vsáknout a těsto se musí potřít rozšlehaným vajíčkem nebo žloutkem,taky rozinky musí být... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!