Staňte se našimi fanoušky na:

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (281 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do zadělávací nádoby dáme suroviny v následujícím pořadí - 350 ml mléka, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 100 g pšeničné tmavé chlebové mouky, 200 g pšeničné celozrnné mouky a 200 g žitné celozrnné mouky ( mouky doporučím si předem smíchat ), do mouky si uděláme tři důlky: do prvního důlku dáme 1 lžičku krupicového cukru s 21 g droždí, do druhého důlku dáme 1 a 1/2 lžičky kmínu a do třetího důlku dáme 1 lžičku soli. Nádobu dáme do pekárny a zapneme na program CELOZRNNÝ. - kůrka STŘEDNÍ / velikost STŘEDNÍ - do chleba můžeme po zvukovém signálu přidat i směs semínek - slunečnice, lnu a sezamu

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |11. dubna 2015
Děkuji Odpovědět
Polda |11. dubna 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!