Staňte se našimi fanoušky na:

Celozrnné ovocné koláče

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

S BURÁKOVÝM MÁSLEM 3/4 hrnku jemně mleté celozrnné mouky, 1/4 hrnku vody, 1/3 hrnku burákového másla, 1/3 lžičky soli, tuk na vymazání formy, marmeláda na potření, nízkotučný měkký tvaroh ovocný nebo slazený, ovoce na ozdobu (angrešt, broskve, meruňky, kiwi ...), 1 sáček čiré želatiny v prášku Mouku smícháme se solí a burákovým máslem a za postupného přilévání vody vypracujeme tuhé těsto. Položíme ho na dno vymazané koláčové formy a prsty ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům. Na dně několikrát propíchneme a pečeme asi 15 minut na 180°C, až je těsto na dotek suché a má světle zlatavou barvu. Upečený korpus necháme vychladnout, pak vyklopíme, vnitřek potřeme marmeládou a naplníme sladkým tvarohem. Pak na koláč rozdělíme plátky ovoce, menší necháme vcelku. Želatinu uděláme podle návodu a ještě tekutou rozetřeme na ovoce. Hned jak želatina ztuhne, ještě ho necháme vychladit. RYCHLÝ S DROBENKOU 300g celozrnné polohrubé mouky, 250g třtinového cukru, 1/8 másla, 4 žloutky, 4 bílky, 1 sáček prdopeč, 1/2 sáčku vanilkového cukru, podle potřeby vlažné mléko, podle chuti ovoce, tuk a strouhanka na formu, moučkový cukr na posyp; Drobenka - 130g polohrubé celozrnné mouky, 100g cukru krupice, 3 lžíce másla V míse utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem do pěny. Postupně přisypeme mouku smíchanou s prdopeč a vanilkovým cukrem, zředíme vlažným mlékem, aby vzniklo hustší těsto, do kterého na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do 2 vymazaných a vysypaných koláčových forem a poklademe ovocem. Podle potřeby poprášíme cukrem, podle kyselosti ovoce. Suroviny na drobenku promícháme a promneme prsty, drobenku rovnoměrně nasypeme na ovoce. Pečeme 35-40 minut na 180°C, dozlatova. Hotové koláče pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!