Staňte se našimi fanoušky na:

Celozrnné housky

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
63× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse smícháme všechny mouky se solí. Ve 100ml vlažné vody rozmícháme droždí a pár lžic mouky. Až kvásek vzejde, vlijeme ho na mouku a přidáme ještě asi 140ml vody a 80ml olivového olej, přimícháme vejce a vypracujeme těsto, které necháme asi 50 minut kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na cca 10 kusů (záleží na tom, kolik a jak velkých housek chceme mít), každý kus rozdělíme na třetiny. Z dílečků uválíme válečky (jak dlouhé a tenké nebo silné záleží na tom, jaký chceme mít tvar housek), tři válečky nahoře spojíme a spleteme do copu, konce pevně slepíme. Houstičky přendáme na plech a potřeme vejcem nebo vejcem s mlékem. Můžeme posypat solí nebo semínky a pečeme při 210°C asi 15-20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Iness |4. března 2013
pěkné Odpovědět
bresta|13. května 2014
Ahojky.Poradí mi někdo_Různé housky peču již dlouho, po vytažení z trouby jsou nadýchané, ale když zchládnou,tak splasknou.Chuťově jsou dobré.Čím to může být.Díky za rady Odpovědět
ZDENKA :-)|8. května 2014
jsou dobré Odpovědět
ZDENKA :-)|7. května 2014
těsto zadělané , tak jsem zvědavá musela jsem přidat víc vody aby se to spojilo Odpovědět
lucia.judakova|15. května 2013
na tieto sa teším :-) Odpovědět
kintly|9. května 2013
zkusim Odpovědět
Naty83|8. května 2013
konečně můžu vyzkoušet domácí pečivo Odpovědět
recept|6. května 2013
vyzkousim Odpovědět
jebik|26. března 2013
vyskouším Odpovědět
Dita10|16. března 2013
no taky je vyzkouším vypadají mňam. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!