Staňte se našimi fanoušky na:

Celozrnné housky

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
62× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse smícháme všechny mouky se solí. Ve 100ml vlažné vody rozmícháme droždí a pár lžic mouky. Až kvásek vzejde, vlijeme ho na mouku a přidáme ještě asi 140ml vody a 80ml olivového olej, přimícháme vejce a vypracujeme těsto, které necháme asi 50 minut kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na cca 10 kusů (záleží na tom, kolik a jak velkých housek chceme mít), každý kus rozdělíme na třetiny. Z dílečků uválíme válečky (jak dlouhé a tenké nebo silné záleží na tom, jaký chceme mít tvar housek), tři válečky nahoře spojíme a spleteme do copu, konce pevně slepíme. Houstičky přendáme na plech a potřeme vejcem nebo vejcem s mlékem. Můžeme posypat solí nebo semínky a pečeme při 210°C asi 15-20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

šanela |13. května 2014
diky Odpovědět
Hanina |22. března 2014
super Odpovědět
Polda |27. prosince 2013
vyzkouším Odpovědět
Monique |28. listopadu 2013
Zkusím :-) Odpovědět
janackacka |26. července 2013
vypadají náramně Odpovědět
Jindriska8 |7. června 2013
Musím vyzkoušet! Odpovědět
slu |7. června 2013
Vyzkouším Odpovědět
Lucinka |31. května 2013
Upeču :) Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Vyzkouším :o) Odpovědět
Yvajs |24. května 2013
housky peču často,tyto taky skusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!