Staňte se našimi fanoušky na:

Celozrnné housky

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
63× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse smícháme všechny mouky se solí. Ve 100ml vlažné vody rozmícháme droždí a pár lžic mouky. Až kvásek vzejde, vlijeme ho na mouku a přidáme ještě asi 140ml vody a 80ml olivového olej, přimícháme vejce a vypracujeme těsto, které necháme asi 50 minut kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na cca 10 kusů (záleží na tom, kolik a jak velkých housek chceme mít), každý kus rozdělíme na třetiny. Z dílečků uválíme válečky (jak dlouhé a tenké nebo silné záleží na tom, jaký chceme mít tvar housek), tři válečky nahoře spojíme a spleteme do copu, konce pevně slepíme. Houstičky přendáme na plech a potřeme vejcem nebo vejcem s mlékem. Můžeme posypat solí nebo semínky a pečeme při 210°C asi 15-20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Trudka4 |24. května 2013
doufám, že se mi vydaří Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
miuka |13. května 2013
tak snad se mi povedou... Odpovědět
anasy |12. května 2013
Domácí pečivo je nej!!! Odpovědět
meinita |9. května 2013
zkusím Odpovědět
monika81v |9. května 2013
paráda Odpovědět
luciedostal |4. května 2013
zkusím Odpovědět
HaBo |3. května 2013
dávám palec nahoru :-) Odpovědět
J |28. dubna 2013
super Odpovědět
Romik |1. dubna 2013
Skusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!