Staňte se našimi fanoušky na:

Celerové speciality

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Celerové kotlety 4 silnější vepřové kotlety, sůl, pepř, 300g celeru, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, špetka strouhaného muškátového oříšku, petrželka, tuk na pečení, citron Do kotlet nařízneme hlubokou kapsu, maso osolíme a opepříme. Celer nastrouháme na hrubším struhadle. V misce rozšleháme vejce, přidáme strouhanku, celer, okořeníme muškátovým oříškem a polovinou lžíce sekané petrželky. Promícháme a podle chuti dokořeníme, směsí naplníme připravené kotlety, sepneme je párátkem, aby náplň nevytekla. Na rozehřátém tuku kotlety po obou stranách prudčeji opečeme a jak maso získá zlatavou barvu, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka, podle potřeby malinko podlijeme teplou vodou. Z hotových kotlet odstraníme párátka a dáme je na teplý talíř. Jako příloha se hodí brambory a salát. Celerové kroketky 500g celeru, 200g rýže, 40g másla, 2 vejce, sůl, pepř, 1/2 kostky masoxu, strouhanka, olej Oloupaný celer nastrouháme nahrubo a smícháme s rozpuštěným máslem a hrnkem (asi 250ml) masoxového vývaru. Na mírnějším ohni dusíme asi 15 minut a pak celer smícháme s dušenou rýží a vejci, osolíme a opepříme. Vytvarujeme kroketky, obalíme je ve strouhance a smažíme v rozehřátém oleji. Nakonec kroketky můžeme posypat bylinkami, jako příloha se hodí zelný salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!