Staňte se našimi fanoušky na:

Bulgur s houbami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • zelená cibulová nať
  • zelená petrželka
  • vegeta nebo 12-ti bylinná kořenící směs
  • 100 g celeru (nakrájeného)
  • 150 g pšeničného bulguru
  • 300 g hub
  • 4 lžíce oleje
  • 400 ml vody nebo bujónu
  • 2 cibule
  • 1 středně velká mrkev (nakrájená na menší kousky)
  • 1 paprika (nakrájená na nudličky)
  • 2 stroužky česneku (prolisované)

Pracovní postup:

Houby nakrájejte na tenčí plátky a osmahněte na oleji. Přidejte cibuli, celer, mrkev, česnek, podlijte trochou vody a duste 15 minut. Pak přidejte bulgur, zalijte 400 ml vývaru /vody/ a společně duste ještě dalších 15 minut. Nakonec přidejte nakrájenou petrželku a bazalku. Dochuťte kořením, případně vmíchejte smetanu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie 9 |23. března 2014
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!