Staňte se našimi fanoušky na:

Buchta s pudinkem cik - cak

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na pudink 1 litr mléka 2 vanilkové pudinky 4 - 5 lžic krystalového cukru Smetana na potření 3 zakysané smetany 3 lžíce moučkového cukru 1 čokoláda na vaření Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Uvaříme pudink z mléka, vanilkových pudinků a cukru. Do mísy na šlehání rozklepneme vejce a s cukrem vyšleháme. Střídavě zašleháme vodu, olej a mouku prosátou s práškem do pečiva. Vyšlehané těsto vylijeme na připravený plech a naběračkou ho cik - cak polijeme uvařeným pudinkem. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 minut. Než se nám buchta upeče, tak si připravíme zakysané smetany a nastrouháme čokoládu. Upečený ještě teplý moučník polijeme smetanou a po mírném zchladnutí posypeme strouhanou čokoládou. Po úplném zchladnutí buchtu nakrájíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dajul |28. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Hanka007 |24. května 2013
ukládám Odpovědět
klokan81 |24. května 2013
Také dělám,ale místo vanilkového pudinku dávám kakaový, aby to bylo barevné. Odpovědět
ladunka |24. května 2013
mňam jdu do toho Odpovědět
JitkaS. |24. května 2013
nádhera Odpovědět
zuzi |24. května 2013
dobrota Odpovědět
pajunc |2. dubna 2013
výborná buchta, dají se obměňovat příchutě pudinků i korpusy, nejčastěji děláme kakaový :-) Odpovědět
Mlsanda|8. června 2013
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!