Staňte se našimi fanoušky na:

Brusinkovo-ořechová jablka v piškotu

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do kastrolu nalijeme vodu, šťávu z citronu a cukr. Jablka si oloupeme a vykrojíme jádřinec. Vložíme do vody s citronovou šťávou a zhruba 5 min. vaříme. Jablka vyndáme a necháma vychladnout. Marmeládu promícháme s ořechy. Touto směsí plníme jablka. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do bílé pěny. Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh. Mouku, citronovou kůru a sníh zlehka vmícháváme do žloutkové pěny. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané zapékací misky. Naplněná jablka položíme na těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C 35-40 min. Záleží na troubě. Vychladlý moučník posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Žanetka |27. dubna 2013
určitě zkusím :) Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
Vyzkouším, krásně vypadá :) Odpovědět
Aggie|16. května 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!