Rozmixujeme 250 g hladké mouky s 2 lžícemi krupicového cukru, 220 g třtinového cukru, špetkou soli, 1 lžičkou mleté skořice a 1/2 lžičky mletého nového koření. Přidáme 250 g studeného másla na kostičky a rozmixujeme na drobenku. Ušleháme 250 g změklého másla, přisypáváme zbylý krupicový cukr a šleháme asi 5 minut. Pak zašleháme postupně 3 vejce 1 lžičku vanilkové esence, 1/2 lžičky jedlé sody a špetku soli. Po částech vmícháme 150 g hladké mouky a přidáme 125 g jogurtu, promícháme. Zase přidáme 150 g mouky a 125 g jogurtu a promícháme. Těsto rozetřeme na plech vymazaný máslem. Polovinu drobenky smícháme s jablky a posypeme těsto. Zbývající drobenku navrstvíme nahoru a pečeme v horní části trouby na 175 °C asi 40 minut ( kontrolujeme zapíchnutím špejle ). Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.