Staňte se našimi fanoušky na:

Broskvový koláč.

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Suroviny: 170 g hladké mouky, 50 g cukru, 20 g droždí, 25 g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 KL citronového aroma, 4 broskve, 80 ml vlažného mléka, Tvarohová náplň: 250 g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, 1 PL cukru-krupice, 50 g mandlových lupínků, 50 g kokosu, Na žmolenku: 50 g másla, 2 PL cukru-krupice, 2 Pl hrubé mouky, 50 g rozdrobených mandlových lupínků, 50 g kokosu, Postup Vlažné mléko, trochu cukru a rozdrobené droždí, smíchame a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, kvásek a vše smícháme. Přeneseme na pomoučený vál a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Přendáme do misky, přikryjeme a necháme 1/2 hod. kynout. Dále si připravíme žmolenku. Do misky dáme máslo, cukr, mouku, mandle, kokos a vše řádně promneme. Teď je na řadě tvarohová náplň. Dáme si do misky tvaroh, cukr, kokos, mandlové lupínky a pořádně promícháme. Koláčovou formu vymažeme máslem. Vezmeme těsto a rukama rozprostřeme do formy. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe nakrájenými broskvemi. Posypeme žmolenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 30-45 min.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |2. července 2013
zkusím Odpovědět
DAMI |14. června 2013
1*** Odpovědět
slava |12. června 2013
vyzkouším Odpovědět
jola |12. června 2013
1*** Odpovědět
petra.stefanova.7 |30. května 2013
recept vypadá dobře, určitě zkusím Odpovědět
JanaB |26. května 2013
vyzkouším 1+ Odpovědět
honzíček |26. května 2013
mnam 1+ Odpovědět
Vlasta78 |21. května 2013
perfektní Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu moc pěkné. Odpovědět
katy9 |11. května 2013
krásný Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!