Staňte se našimi fanoušky na:

Broskvové terče a Sirius

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TERČE 5 vajec, 150g krupicového cukru, 1/4 l smetany na šlehání, 70g kakaa, sáček vanilkového pudinku s obsahem maizeny, sáček ztužovače šlehačky, sklenice kompotovaných broskví, malá sklenička pikantní marmelády, máslo na potření pečícího papíru Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, prosejeme na ni pudinkový prášek a kakao a lehce promícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem, lehce potřeným máslem, rozetřeme rovnoměrnou vrstvu a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme asi 7 minut. Upečený korpus potřeme nahřátou marmeládou zředěnou lžící vody (nebo lžící rumu) a hned pevně stočíme (za pomoci papíru) do rolády. Necháme vychladnout a před podáváním roládu nakrájíme na řezy, ozdobíme smetanou ušlehanou se ztužovačem a dílky broskví. SIRIUS - 1 sklenice 3 cl tmavého jamajského rumu, 2 cl maraschina, 4 cl bílého vína, lžičku cukru, šťávu z půlky pomeranče a půlky citronu, 3 kapky angostury a 4 cl vody zahřejeme na 70°C. Podáváme ozdobené pomerančovou kůrou a třešní.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!