Staňte se našimi fanoušky na:

brambory podle babičky Marušky

Autor receptu: zdenkai (59 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory s hořčicí a řapíkatým celerem Suroviny pro 4 osoby:1 kg brambor, 400 ml 12% smetany, 2 kostky Maggi Zlatého zeleninového bujónu , 2 lžíce hořčice, špetka soli, špetka pepře, 2 svazky mladé cibulky, 1 svazek řapíkatého celeru, šťáva z poloviny citronu, hromádka majoránky, špetka muškátového oříšku, 150 g hrubě nastrouhaného tvrdého sýru (30 % tuku v sušině) Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka, dáme do hrnce a přelijeme smetanou smíchanou s hořčicí a dvěma kostkami Zlatého zeleninového bujónu MAGGI, opepříme a dusíme 15 minut. Mladou cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Očištěný řapíkatý celer pokrájíme a pokapeme citronovou šťávou. Do pekáčku dáme brambory se šťávou, celerem a s jarní cibulkou. Osolíme, opepříme, posypeme strouhaným muškátovým oříškem a majoránkou. Nakonec posypeme strouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut při 250 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.remkova.7 |27. března 2013
No jsem ráda, že tady vidím i nějaká jídla bez masa, někdy se opravdu hodí a tohle vypadá na super dobrotu:-) Odpovědět
jana.h |26. března 2013
dobrota Odpovědět
Anna1960 |26. března 2013
Brambory mám moc ráda také dost často zapékám řapíkatému celeru jsem už tak přišla na chuť. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!