Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborový nákyp

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme mleté maso a za častého míchání opečeme. K masu přidáme oloupanou a nadrobno posekanou cibuli a česnek a zesklovatíme. Vmícháme rajčatový protlak a trochu podusíme. Rajčata spaříme horkou vodu, oloupeme, odstraníme semena, dužinu pokrájíme a přidáme k mletému masu. Osolíme, opepříme, ochutíme kajenským pepřem, majornkou a rozmarýnem. Povaříme asi 8 minut na mírném ohni, pak stáhneme z plotny. Na 180°C vyhřejeme troubu (horkovzdušnou na 160°C). Brambory oloupeme a předvaříme v osolené vodě asi 12 minut. Poté je slijeme, necháme trochu vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky silné zhruba 1 cm. Zapékací formu vymažeme tukem. Z tvrdého sýra odkrojíme svrchní vrstvu a sýr rozkrájíme na kostičky. Do formy střídavě vrstvíme brambory, maso a sýr, přičemž skončíme bramborami a sýrem. Zapékáme v troubě asi 45 minut. Petrželku opereme posekáme a nasypeme na nákyp. Podáváme horké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!