Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborový kugel

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

U nás téměř neznámá příloha ke kuřeti i omáčkám, pochází z proslulé židovské kuchyně. (Správně se má na zahuštění použít mouka z drcených macesů, což jsou placky z nekynutého těsta, nemající prakticky žádnou chuť. Dají se občas koupit ve velkých supermarketech nebo prodejnách zdravé výživy a nahradí je také rozdrcený knuspi chléb nebo obyčejná hrubá mouka.) Jemně nastrouhané syrové brambory smícháme s nastrouhanou cibulí. Slijeme přebytečnou vodu a přidáme žloutky. Z bílků ušleháme pevný sníh, který vmícháme střídavě s moukou (správně se má na zahuštění použít mouka z drcených macesů, což jsou placky z nekynutého těsta, nemající prakticky žádnou chuť. Dají se občas koupit ve velkých supermarketech nebo prodejnách zdravé výživy a nahradí je také rozdrcený knuspi chléb nebo obyčejná hrubá mouka), rychle a lehce. Osolíme. Těsto, trochu řidší než na bramborák, vlijeme do vymaštěného a moukou vysypaného pekáčku nebo lépe do dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě tak dlouho, dokud se lepí na vpíchnutou špejli. Po upečení vydrží kugel velmi dlouhou dobu horký.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

joko |9. ledna 2014
vypada krasne:) Odpovědět
petr.helman.5|7. řijna 2016
Musím zkusit. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!