Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové saláty nejen vánoční

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

S TUŇÁKEM - 1kg brambor, 1 konzerva tuňáka ve vlast. šťávě, 2 vejce vařená natvrdo, 4 jarní cibulky, 250g majonézy, 50g bílého jogurtu, 1 lžička hořčice, sůl, pepř S OLIVAMI - 800g brambor, 50ml bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce posekané petrželky, 2 lžíce posekaných slitých kaparů, 50ml vypeckovaných nakrájených černých oliv, 3 stroužky najemno nasekaného česneku, 50g naložených sardelek-podélně rozpůlených S JOGURTEM - 500g brambor, kyselá okurka podle chuti, 1 větší cibule, 1 bílý jogurt, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 vejce natvrdo, kousek šunky, sůl, pepř Uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme, přidáme ostatní ingredience, dobře promícháme a chvíli necháme vychladit. S JABLKY A CELEREM - 1kg malých brambor, sůl, 1 lžička kmínu, 1 bobk.list, 2 žloutky, 1 lžička pikantnější hořčice, 250ml oleje 3 lžíce citronovoé šťávy, 1 lžíce cukru, 150g strouhaného křenu konzervovaného, 200g pórku, 100g celeru, 300g červených jablek Brambory se solí, kmínem a bobkovým listem vaříme asi 15 minut. Slijeme, necháme vychladnout a oloupeme. Ušleháme žloutky s hořčicí a jemným pramínkem zašleháme olej. Ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy, cukrem a křenem. Brambory nakrájíme na plátky, zamícháme do majonézy a necháme odpočinout. Pórek nakrájíme a blanšírujeme asi minutu ve vařící vodě, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka omyjeme, odstraníme jádřinec, nakrájíme na plátky a pokapeme zbytkem citrnové šťávy. S pórkem a celerem vmícháme do salátu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!