Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborová musaka s rajčatovým přelivem

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji ji osmažíme, přidáme mleté maso, sůl, pepř a sladkou papriku, promícháme a smažíme asi 15-20 minut. K hotovému masu přidáme vařenou rýži a vše dobře promícháme. Brambory oškrabeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymažeme a skládáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, přelijeme trochou oleje a přidáme vrstvu masa s rýží. Takto skládáme, dokud máme suroviny. Na vrchu musejí být brambory. Musaku přelijeme teplou vodou. V troubě rozehřáté na 180 ˚C pečeme asi 45 minut. Když brambory chytí barvu, přelijeme je smetanou smíchanou s rajským protlakem. Vrátíme do trouby a pečeme ještě asi 10 minut. Podáváme s jakýmkoliv salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!